www.rakta.lt

UŽBAIGTAS VII-ASIS SENJORŲ '39+' KREPŠINIO SEZONAS

PDF Spausdinti El.paštas

  BC Biržai nuotrauka. Šiemet VII- osios Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybės "Jaros sauga" taurei laimėti užbaigtos Biržuose, kur dėl 3 vietos susitiko Biržų "ŠIRVĖNA" ir Švenčionių "ŠVENČIONYS", o dėl 1 vietos varžėsi Utenos "AMBER FOREST" bei Anykščių "JAROS SAUGA".

Biržų "ŠIRVĖNA"- Švenčionių "ŠVENČIONYS 64:73

  Reguliariajame čempionate abu kartus stipresni buvo Švenčionių krepšininkai, laimėję tiek išvykoje, tiek namuose. Tačiau finalinio ketverto vietą parinkus Biržuose, šiokį tokį pranašumą turėjo namiškiai. Nuo pat pradžių virė atkakli kova. Gausiai ir triukšmingai palaikomi savų žiūrovų, biržiečiai troško iškovoti III- iąją vietą, tačiau svečiai nepalūžo ir iškovojo sunkią pergalę, tapdami III-iosios vietos laimėtojais. Kaip pirmenybių naujokams- Švenčionių krepšininkams - tai svarbus laimėjimas 8 komandų turnyre. Prie šios komandos suburimo ypač prisidėjo Švenčionių rajono sporto centro direktorius A.Paulauskas bei treneris T.Garla. Kad buvo nelengva laimėti, byloja tas faktas, kad likus žaisti apie 2 minutes, komandas skyrė tik 6 taškai, tačiau svarbų tritaškį pataikė R.Turla, padidindamas skirtumą iki 9 taškų ir nepalikęs biržiečiams šansų prisivyti. "ŠVENČIONIMS" 21 tašką pelnė H.Bitinas, E.Krukovskis 17 taškų. "ŠIRVĖNOS" gretose nesulaikomas buvo D.Tatoris, pelnęs 27 taškus, Ž.Kačinskas pelnė 15 taškų.

Utenos "AMBER FOREST"- Anykščių "JAROS SAUGA" 85:64

  Šios dvi komandos pirmenybėse pasidalijo po pergalę, tačiau kiek didesniu skirtumu uteniškiai laimėjo Anykščiuose, o namuose pripažino varžovų pranašumą tik 3 taškais. Tad finalo laukta atkaklaus. Į Biržus komandos atvyko pajėgiausių sudėčių. Nepaisant išvakarėse žaistų rungtynių Kaune, "AMBER FOREST" senjorai K.Šeštokas ir R.Matulis žaidė šiose rungtynėse be poilsio, t.y. visas 40 minučių. Nes kiekvienas atsipalaidavimas galėjo kainuoti brangiai. Juolab, rungtynių toną uždavė anykštėnai. Jie išsiveržė į priekį ir vienu metu pirmavo 10 taškų skirtumu, tačiau I-ojo kėlinio pabaigoje uteniškiai sušvelnino skirtumą iki 4 taškų. Antrajame kėlinyje uteniškiai susitelkė gynyboje, o atakas sėkmingai užbaigdavo minėtieji lyderiai. Tą dieną R.Matulis pelnė 25 taškus, o K.Šeštokas 23 taškus. Į ilgąją pertrauką komandos ilsėtis išėjo tablo rodant 46:41 uteniškių naudai. Visa kova , atrodė, prieš akis, tačiau jėgų anykštėnams pasipriešinti užteko tik trečiajam kėliniui. Skirtumas vis didėjo, ir IV-ojo kėlinio pradžioje komandas jau skyrė 22 taškai. Šią persvarą "AMBER FOREST" išsaugojo ir pelnytai nugalėjo, tapdama VII- ųjų Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybių nugalėtoja. Tai jau trečiasis šios komandos laimėjimas paeiliui, neužleidžiant I-osios vietos laiptelio. Šiose rungtynėse Anykščių komandoje rezultatyviausi buvo R.Mincė (18 taškų) ir V.Kestorius (14 taškų).
  Po finalinių varžybų, komandas prizininkes, Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Audrius Šalkauskas apdovanojo taurėmis, medaliais bei kitais rėmėjų prizais.
  Dėkojame Biržų kūno kultūros ir sporto centrui už pagalbą, organizuojant krepšinio šventę senjorams, taip pat rėmėjams- "Jaros saugai", "Utenos alui", "Rokiškio sūriui".
Utenos "AMBER FOREST" komandai atstovavo T.Didžgalvis, P.Tarvydas, R.Matulis, R.Vaitkus, R.Knezys, M.Didžgalvis, R.Mikulėnas, D.Neliupšis, A.Kazlauskas, K.Šeštokas, G.Bartaškas bei treneris T.Juodis.

Finalinio ketverto akimirkos čia:

https://www.facebook.com/bcbirzai/photos/a.919982571438455.1073741843.126993927403994/919989164771129/?type=3&theater

GALUTINĖ VII-ŲJŲ RYTŲ AUKŠTAITIJOS SENJORŲ "39+" 
KREPŠINIO PIRMENYBIŲ
"JAROS SAUGA" TAUREI LAIMĖTI
TURNYRINĖ LENTELĖ:

1.Utenos "AMBER FOREST" 
2.Anykščių "JAROS SAUGA" 
3.Švenčionių "ŠVENČIONYS" 
4.Biržų "ŠIRVĖNA"
5.Ignalinos "SENJORAI" 

6.Kupiškio "KUPIŠKIS" 
7.Širvintų "BRIEDIS" 
8.Ukmergės "OLIMPAS"

 

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 17 Balandis 2017 20:48