www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS KREPŠINIO PIRMENYBIŲ SAVAITĖS APŽVALGA_(02.01-07)

PDF Spausdinti El.paštas

  logoVI-osiose Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse "Alauša" taurei laimėti, ir toliau, lyderiai- "UŽPALIAI" neklumpa. Šįsyk užpalėnai susitiko su antroje vietoje esančiu Visagino sporto centru ir nugalėjo varžovus rezultatu 85:83 taikliu D.Pamakščio metimu iš po krepšio, aidint finalinei sirenai.


Rungtynės buvo labai atkaklios, greito tempo, kibios. Svečiai dažnai spaudė varžovus nuo pat galinės linijos, ir tas jiems davė rezultatą, ypač trečiajame kėlinyje. Pradžioje rungtynės vyko taškas į tašką, tačiau kiek geriau, sužaidę antrąjį kėlinį užpalėnai, susikrovė 8 taškų persvarą- prieš ilgąją pertrauką tablo rodė 41:33. Tačiau nesužaidus ir poros minučių trečiajame kėlinyje, rezultatas tapo lygus, ir vėl rezultatas siūbavo kaip sūpynės, tai pirmauja vieni, tai kiti. Ir taip iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio, kai jau visaginečiai atsiplėšė 8 taškais. UŽPALIAI stojo į paskutinį šturmą ir greit likvidavo šį skirtumą, o likus žaisti apie 50 sekundžių, jau ir pirmavo 3 taškų skirtumu. Visaginiečiai įmetė vieną baudos metimą, tačiau atkovojo kamuolį po netaiklaus antrojo metimo ir išlygino rezultatą. Sekė netaikli namiškių ataka ir likus žaisti 30 sekundžių, ataką rengė svečiai- ilgai laikytas kamuolys L.Veličkos rankose ir netaiklus metimas, o UŽPALIAMS dar liko laiko atakai, tačiau greitos atakos metu bauduojamas T.Mackonis ir lieka žaisti 2,9 sekundės. O komandinė Visagino sporto centro pražanga tik ketvirta ir baudos metimai varžovams nepriklauso. Time-out'as, po to antras. Po minutės pertraukėlės gražų derinį atliko UŽPALIŲ komanda, tačiau T.Markevičiaus metimas netikslus, o kamuolį atkovojęs "centras" D.Pamakštys pakartojo metimą. Kamuoliui šokinėjant ant lanko ir nuaidėjo sirena. Namiškiams džiaugsmas,o svečiams apmaudus pralaimėjimas, po kurio ir toliau Visagino sporto centro komanda išlieka antroje vietoje. Ketvirtadienį ji iškovojo svarbią pergalę Švenčionėliuose, kur nugalėjo "AITVARĄ-SM" rezultatu 75:67. Rungtynėse su UŽPALIAIS A.Velavičius pelnė 29 taškus, L.Velička 16 taškų, V.Sipčenko 12 taškų. UŽPALIŲ gretose rezultatyviausiai žaidė T.Mackonis (33 taškai) ir T.Markevičius (25 taškai).
  Kad intriga pirmenybėse didėja, ir antrasis ratas žada būti labai įdomus, tai rodo ir penktadienį vykusios rungtynės Molėtuose, kur Molėtų sporto centras pralaimėjo Anykščių SC komandai rezultatu 81:87. Ir dabar anykštėnai jau vejasi trečioje vietoje esančius molėtiškius, o penktoje vietoje esantiems švenčionėliškiams reiks pasistengti, kad pakliūti į pusfinalius. Primename, kad antrajame etape kovos 4 geriausios komandos.

VI-ųjų Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybių
"Alauša" taurei laimėti
turnyrinė lentelė:


1.UŽPALIAI 6/0
2.Visagino sporto centras 4/2
3.Molėtų sporto centras 3/3
4.Anykščių SC 3/4
5.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 2/4
6.Ukmergės SC 0/5

Paskutinį kartą atnaujinta Sekmadienis, 07 Vasaris 2016 21:58