www.rakta.lt

UŽPALIAI SUTRIUŠKINO UKMERGĘ, ANYKŠČIAI ĮVEIKĖ FAVORITUS- VISAGINĄ

PDF Spausdinti El.paštas

Savaitgalį sužaistos dvejos rungtynės- "UŽPALIAI" lengvai susidorojo su Ukmergės SC komanda, o Anykščių SC kiek netikėtai, svečiuose užtikrintai įveikė Visagino sporto centro komandą.

      Uraganiškas pirmasis kėlinys Utenoje, kur "UŽPALIAI" tiesiog nušlavė varžovus, laimėdami 36:7. Antrajame kėlinyje svečiai atsigavo po šalto dušo ir laimėjo kėlinį rezultatu 15:14, tačiau trečiajame vėl strigo atakos, o "UŽPALIAI" didino tempą- 25:6. Nugalėtoja aiškus ir ketvirtajame kėlinyje komandos sužaidė apylygiai. O galutinis rezultatas 90:41. "UŽPALIŲ" komandoje rezultatyviauisiai žaidė T.Markevičius (25 taškai), D.Pamakštys (19 taškų) ir T.Mackonis (18 taškų). Svečių gretose D.Ivanauskas (13 taškų).  

      Vieni pirmenybių favoritų, Visagino sporto centro komanda, neįvertinusi varžovų, krito savo tvirtovėje prieš Anykščių SC. Ir užtikrintai, beveik visas rungtynes kontroliavę situaciją aikštėje, svečiai , pirmaudami 16-20 taškų skirtumu, tik pačioje rungtynių pabaigoje leido priartėti namiškiams. 81:68 tokiu rezultatu svečiai šventė saldžią pergalę, po dviejų pralaimėtų susitikimų namuose prieš Molėtų bei Užpalių komandas.
  Sužaidus 2 minutes, visaginiečiai dar pirmavo rezultatu 9:8, tačiau vėliau atakos strigo, o anykštėnai taikliai atakavo varžovų krepšį ir kėlinį laimėjo rezultatu 25:12. Antrajame svečiai irgi užtikrintai žaidė, nors jų lyderis T.Jodelis buvo aktyviai presinguojamas, tačiau Tautvydas savo normą įvykdė-pelnė 6 tritaškius metimus, pelnė 23 taškus, o kai nebuvo kur dėtis kamuoliui, puikiai asistavo komandos draugams. Antroje rungtynių pusėje visaginiečiai spaudė varžovus, atrodė, kad gali prisivyti anykštėnus, tačiau šaltakraujiškai žaidę svečiai pergalės neišleido iš savo rankų. Tik rungtynių pabaigoje visaginiečiai sumažino skirtumą ir pralaimėjo 13 taškų skirtumu. Visagino komandoje trūko Velavičiaus, kuris nežaidė dėl traumos, tai pat aukštaūgių indėlio. Jų komandoje rezultatyviausiai žaidė L.Velička (16 taškų) ir M.Liepa (12 taškų). 

Priminsime, kad šiemet turėsime naują nugalėtoją Rytų Aukštaitijos pirmenybėse- iki to 3 kartus laimėjo Ignalina bei 2 kartus Rokiškis, kurie šiemet pirmenybėse nedalyvauja.

VI-ųjų Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybių
"Alauša" taurei laimėti
turnyrinė lentelė:


1.Molėtų sporto centras 3/0
2.UŽPALIAI 2/0
3.Visagino sporto centras 1/1
4.Anykščių SC 1/2
5.Ukmergės SC 0/2
6.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 0/2