www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS SAVAITĖS APŽVALGA (02.09-16)

PDF Spausdinti El.paštas

  Šią savaitę V-osiose Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse "Utenos mėsa" taurei laimėti sužaisti 3 susitikimai, kurie įrodė, kad šiemetinės pirmenybės labai įdomios ir atkaklios.

 

02.13 Anykščių SC- Visagino SC 95:78
        Teisėjai- K.Vaicekauskas, D.Repečka

  Ir toliau stebina Anykščių SC komanda, kuri pirmajame rate buvo autsaiderė, o dabar iškovojo kelias pergales iš eilės ir kyla turnyrinėje lentelėje. Prieš tai buvo įveikti buvę pirmojo rato lyderiai, o dabar ir  Visagino SC komanda. 3 kėlinius kova vyko taškas į tašką, kol ketvirtajame labiau pasisekė anykštėnams. Negana to, ketvirtasis kėlinys sužaistas idealiai ir varžovas įveiktas  rezultatu 32:16, o bendru 17 taškų skirtumu. Po šios pergalės anykštėnai kabinasi jau penktosios vietos, ir artimiausios rungtynės su Švenčionėlių "AITVARU-SM" bus labai svarbios.

02.15 Švenčionėlių "AITVARAS-SM"- Anykščių SC 69:71 (25:23,7:20,15:16,22:12)
        Teisėjai- A.Nekrašas, R.Štuikys

  Tikra drama rungtynių pabaigoje, kuri pergalę atnešė svečiams.  Ir toliau pergalių kelyje esantys anykštėnai 2 taškų skirtumu pasiekė pergalę išvykoje ir vėl kyla turnyrinėje lentelėje, susilygindama su Rokiškio, Visagino bei Švenčionėlių komandomis. Kaip ir pirmajame rate, taip ir šiose rungtynėse komandos žaidė apylygiai ir atkakliai, ir vėl laimė nusišypsojo Anykščių SC komandai. Gerai sužaidę antrąjį kėlinį, svečiai išsiveržė į priekį 11 taškų skirtumu. Trečiajame kėlinyje toliau saugojo pranašumą ir žaidė užtikrintai, tačiau ketvirtajame, šeimininkai, palaikomi 100 žiūrovų surengė spurtą ir pačioje pabaigoje išlygino rezultatą. Likus žaisti penkias sekundes, prasižengė "AITVARO-SM" krepšininkas ir anykštėnai sumetė abu baudos metimus. Paskutinė šeimininkų ataka nepavyko ir Anykščių SC komanda išsiveža labai svarbią, trečią peiliui pergalę. Rezultatyviausiai "AITVARO-SM" gretose žaidė R.Šamšūra (13 taškų), R.Vainickas ir G.Steckas po 11 taškų. Anykščių SC komandoje A.Jakštonis pelnė 15 taškų,T.Jodelis 14 taškų.

02.16 Molėtų SC- Utenos "DSC-UŽPALIAI" 97:79 (24:22,24:18,25:15,24:24)
         Teisėjai- K.Vaicekauskas, R.Pumputis

   Rungtynes geriau pradėjo Molėtų "SC" komanda, kuri pirmo kėlinio pradžioje išsiveržė į priekį 9-2. Greitai varžovai, daugiausiai Tomo Markevičiaus pastangomis rezultatą sušvelnino ir visą kėlinį vyko lygių varžovų dvikova. Antrame kėlinyje molėtiškiai įgijo pranašumą ir laimėjo pirmąją rungtynių dalį 8 taškų persvara. Trečio kėlinio pradžioje nesulaikomas buvo Justas Narušis, kuris pelnė 11 taškų iš eilės (pataikė tris tolimus metimus) ir įgydami gana solidžią 18 taškų persvara. Varžovų komandos lyderiams pavargus, jie nesugebėjo grąžinti intrigos į rungtynių eigą. Panašus skirtumas išsilaikė iki rungtynių pabaigos. Molėtų "Sporto centro" komanda šventė 7 pergalę "Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse" išsaugodami pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje. "Sporto centro" komandoje rezultatyviausi žaidėjai - Justas Narušis -26, Marius Valkauskas-14, po 11 taškų pelnė Aurimas Kvietkauskas, Martynas Kraujelis, Dovydas Verikas ir Dovydas Prušinskas, 9- Mantas Petkevičius, 5 - Valentinas Valiukas. "DSC-Užpaliai" komandoje pasižymėjo T.Mackonis - 27,T.Markevičius - 17, P.Martinonis - 13, A.Bražiūnas - 10 taškų. 

 

Įpusėjus antrajam ratui ir toliau daug nežinomųjų, o turnyrinė lentelė dar labiau komplikuota. Net penkios komandos turi iškovojusios po 5 pergales:

1.Molėtų SC 7/3
2.Visagino SC 5/4
3.Utenos "DSC-UŽPALIAI" 5/5
4.Anykščių SC 5/5
5.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 5/5
6.Rokiškio KKSC 5/5
7.Biržų "SPORTAS" 2/7

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 16 Vasaris 2015 17:23