www.rakta.lt

STARTAVO RYTŲ AUKŠTAITIJOS PIRMENYBĖS

PDF Spausdinti El.paštas

 utm Startavo V-osios Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybės "Utenos mėsa" taurei laimėti. Šiemet dalyvauja 7 komandos iš Anykščių, Biržų, Rokiškio, Utenos, Visagino, Švenčionėlių ir Molėtų. Pirmąsias pergales iškovojo molėtiškiai bei Utenos "DSC-UŽPALIŲ" komandos.

 

10.25 Molėtų SC-Visagino SC 72:57
         Teisėjai- K.Vaicekauskas, V.Sičiūnas

  Sustiprėjusi ir subrendusi Molėtų SC komanda šiemet sieks užimti prizinę vietą, pernai jie liko ketvirti. Visaginiečiai, po kelerių metų pertraukos, grįžę į Rytų Aukštaitijos pirmenybes, taipogi vieni iš favoritų. Svečiai, atvykę į Molėtus ne stipriausios sudėties, turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

10.29 Utenos "DSC-UŽPALIAI"-Rokiškio KKSC 99:82 (20:15,26:24,29:23,24:20)
         Teisėjai-G.Jasiulionis,A.Šalkauskas

  Ankstesnėse pirmenybėse dalyvavę Užpalių krepšininkai pasistiprino keliais DSC auklėtiniais, taipogi galvoja apie prizinę vietą (pernai užimta trečioji vieta). Rokiškėnai pirmosiose varžybose labiau rėmėsi jaunaisiais KKSC auklėtiniais, tačiau paraiškoje užregistruoti ir patyrę Rokiškio krepšininkai- T.Trumpa, I.Juškevičius ir R.Zolobas. Priminsime, kad pernai rokiškėnai užėmė antrąją vietą, nusileisdami Ignalinos komandai, kuri šiemet dalyvauja RKL lygoje.
   Nesusitvarkę gynyboje, praleidę net 12 tritaškių metimų, rokiškėnai pralaimėjo startines varžybas. Nors, kai buvo skirtumas 20 taškų ir žaidė atsarginiai DSC-UŽPALIŲ žaidėjai, skirtumas greit ištirpo ir, likus žaisti apie 3 minutes, komandas skyrė tik 5 taškai. Tačiau vėl labai gerai sužaidė DSC-UŽPALIŲ lyderiai ir atstatė pusiausvyrą. Net 36 taškus (7 tritaškai) nugalėtojams pelnė T.Mackonis, pripažintas pernai geriausiu pirmenybių žaidėju, M.Vilimas (24 taškai). Rokiškio komandoje rezultatyviausias buvo M.Šinkūnas (18 taškų) ir R.Jegorovas (16 taškų).

V-OSIOS RYTŲ AUKŠTAITIJOS KREPŠINIO PIRMENYBĖS
"UTENOS MĖSA" TAUREI LAIMĖTI:

1.Molėtų SC 1/0
2.Utenos "DSC-UŽPALIAI" 1/0
3.Anykščių SC 0/0
4.Biržų "SPORTAS" 0/0
5.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 0/0
6.Rokiškio KKSC 0/1
7.Visagino SC 0/1

  Be šių 4 startavusių komandų pirmenybėse dar dalyvauja jaunimo komandos iš Anykščių bei Švenčionėlių ir "tamsusis arkliukas"- naujokai iš Biržų. Pirmenybėse pagausėjimo nesulaukėme dėl dviejų Ukmergės komandų atsisakymo žaisti, kurios dalyvavo pernai, taip pat nepanoro Kupiškis bei Pasvalys.

 

  

Paskutinį kartą atnaujinta Ketvirtadienis, 30 Spalis 2014 14:48