www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS PIRMENYBIŲ SAVAITĖS APŽVALGA (02.10-16)

PDF Spausdinti El.paštas

       utm      Beveik visą laiką pirmavę Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse, Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC" užleido lyderio pozicijas Ignalinos KSC komandai, mat  rokiškėnai pralaimėjo molėtiškiams, o ignaliniečiai šventė pergalę Ukmergėje. Be to, Molėtų SC šią savaitę dar laimėjo ir prieš Užpalius.

 

02.11 Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC"- Molėtų SC 77:86 (6:20,28:21,23:14,16:18,4:13)
         Teisėjai- D.Repečka, A.Kalinovas

  Pergalę po pergalės iškovodami molėtiškiai, siekia užimti aukštesnę vietą reguliariajme sezone, kad gauti sąlyginai silpnesnį varžovą. Todėl su rimtu nusiteikimu žaisti nuvyko svečiai į Rokiškį, kur po labai atkaklios ir įtemptos kovos, pareikalavusios netgi ir pratęsimo, įveikė "KRAUNEDA-KKSC" rezultatu 86:77. Po šio pralaimėjimo rokiškėnai dar tebeužima pirmąją vietą. Po puikiai sužaisto svečių pirmojo kėlinio, pamažu "KRAUNEDA-KKSC" vijosi varžovus, kol trečiojo kėlinio pabaigoje jau pirmavo 2 taškų skirtumu. Ketvirtajame komandos žaidė apylygiai ir finalinė sirena nugalėtojo neišaiškino- teko žaisti pratęsimą, kuriame nebe visi Rokiškio komandos pagrindiniai žaidėjai galėjo rungtyniauti, nes išnaudojo 5 pražangų limitą. O Molėtų SC komanda per pratęsimą tempo nesumažino, taiklumas nedingo, ir , gerai apsigynę nuo varžovų, pelnytai laimėjo rungtynes. Rezultatyviausi žaidėjai Rokiškio komandoje T.Trumpa (18 taškų), R.Keliačius (17 taškų), Molėtų komandoje M.Valkauskas (30 taškų), A.Kvietkauskas (19 taškų).

02.12 Švenčionėlių "AITVARAS-SM"- Ukmergės SC 100:68 (33:26,18:13,24:13,25:16)
         Teisėjai- A.Nekrašas, R.Štuikys

   Rimtai nusiteikę, švenčionėliškiai siekia kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Jiems ant kulnų lipa persekiotojai- Ukmergės SC ir Anykščių "JAROS SAUGA", todėl šios rungtynės buvo labai svarbios. Savo žiūrovų "AITVARAS-SM" nenuvylė ir iškovojo jau 4-ąją pegalę šiose pirmenybėse, taip atitoldami nuo ukmergiškių. Sekančios rungtynės kitą savaitę Anykščiuose bus taip pat labai svarbios abejoms komandoms.

02.16 Molėtų SC- Užpaliai 71:69 (15:17,15:18,23:18,18:16)
         Teisėjai- K.Vaicekauskas, R.Pumputis

  Ir toliau pergales skina molėtiškiai, šįkart labai lygioje ir atkaklioje kovoje įveikti užpalėnai 2 taškų skirtumu. Visas rungtynes komandos kovojo taškas į tašką, kol pabaigoje Molėtų SC komanda išsiveržė 8 taškais ir pergalės iš savo rankų nebeišleido. Šią savaitę molėtiškiams tai buvo jau antroji labai svarbi pergalė ir jų pozicijos turnyrinėje lentelėje gerėja- pasivytas "OLIMPAS", esantis trečioje vietoje. Daug ką lems jų tarpusavio dvikova sekančiame ture Molėtuose.

02.16 Ukmergės "OLIMPAS"- Ignalinos KSC 87:104 (23:18,16:32,19:25,29:29)
         Teisėjai- A.Šalkauskas, T.Juodis

    Vykę į Ukmergę , ignaliniečiai žinojo, kad pasiekus pergalę prieš "OLIMPĄ", jie užsitikrintų vieną iš pirmųjų dviejų vietų, užtikrinančių teisę dalyvauti pusfinaliuose. Be to, likus dviems turams aplenktų taip ilgai pirmavusius rokiškėnus. Rungtynių pradžia nieko gero nežadėjo svečiams, nes ir ukmergiškiai siekė pergalės. Atrodė, kad taip ir gali įvykti, nes jau antrojo kėlinio pradžioje ukmergiškiai pirmavo 29:19. Be to, ignaliniečiai atvyko nestipriausios sudėties. Vis tik rungtynėse įvyko lūžis, ir sekė labai prasta antrojo kėlinio antroji pusė šeimininkams. Išsiderino žaidimas puolime, prasta gynyba, bei labai geras ignaliniečių pataikymas, o skaičiai po dviejų kėlinių tablo rodė 50:39 jau svečių naudai. Po ilgosios pertraukos laukta ukmergiškių spurto, tačiau ignaliniečiai ir toliau taikliai atakavo varžovų krepšį, taip didindami persvarą ik 17 taškų, o kartais ji siekė ir 20 taškų. "OLIMPAS" ketvirtajame kėlinyje nenuleido rankų, spaudė varžovus, pelnė per kėlinį 29 taškus, tačiau tokius pat 29 taškus pelnė ir svečiai, išsaugodami saugią persvarą ir taip laimėdami labai svarbias rungtynes išvykoje. Po šios pergalės ignaliniečiai pirmauja Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse "Utenos mėsa" taurei laimėti. Rungtynių lyderiai- Ukmergės komandoje R.Pulkauninkas (38 taškai), K.Chadatavičius (22 taškai), Ignalinos KSC komandoje T.Gasparavičius (33 taškai), D.Dubaka (25 taškai) ir U.Luneckas (23 taškai).
   Per ateinančias 3 savaites bus sužaisti paskutinieji turai, kuriuose spręsis komandų užimtos vietos turnyrinėje lentelėje ir  paaiškės ketvirtfinalių poros, t.y 3 vietos laimėtoja susitiks su 6 vietos laimėtoja, o 4- su 5 vietos laimėtoja. 

IV- OSIOS RYTŲ AUKŠTAITIJOS KREPŠINIO PIRMENYBIŲ "UTENOS MĖSA" TAUREI LAIMĖTI
TURNYRINĖ LENTELĖ: 

1.Ignalinos KSC 10/2
2.Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC" 9/3
3.Ukmergės "OLIMPAS" 7/5
4.Molėtų SC 7/5
5.Užpaliai 5/5

6.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 4/7
7.Anykščių "JAROS SAUGA" 2/8
8.Ukmergės SC 1/10

   

 

Paskutinį kartą atnaujinta Antradienis, 18 Vasaris 2014 08:04