www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS PIRMENYBIŲ SAVAITĖS APŽVALGA (12.09-15)

PDF Spausdinti El.paštas

  Įsibėgėjo Anykščių ir Švenčionėlių komandos, pasiekusios jau antrąsias pergales Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybėse "Utenos mėsa" taurei laimėti. Ukmergės SC žaidimas irgi gerėja, bet pirmosios pergalės pasiekti nepavyko.

 

12.11 Ukmergės SC- Užpaliai 89:94 (20:26,19:27,18:31,32:20)
         
Teisėjai- A.Matiukas, S.Grigas

   Jau kelias varžybas Ukmergės SC demonstruoja geresnį  žaidimą, nei sezono pradžioje. Bet pergalės pasiekti nepavyko. Atsilikta rungtynių metu 18 taškų, buvo bandoma vytis ir priartėta iki 3 taškų, tačiau labiau patyrę Užpalių krepšininkai pergalės neatidavė ir dabar užima 4-ąją vietą (sužaista mažiau rungtynių už kitas komandas), o ukmergiškiai- paskutiniai. Rezultatyviausiai žaidė Ukmergės SC komandoje D.paškevičius (26 taškai) ir M.Malinauskas (22 taškai). Užpalių komandoje A.Mikučionis pelnė 31 tašką, T.Mackonis 23 taškus ir T.Markevičius 21 tašką.

12.12 Anykščių "JAROS SAUGA"- Molėtų SC 80:61
         
Teisėjai- A.Kalinovas, D.Repečka

   Pamažu gerėja ir anykštėnų žaidimas- iškovota antroji pergalė pirmenybėse prieš nepilnos sudėties atvykusią  Molėtų SC komandą. Be kelių žaidėjų atvykę molėtiškiai nepasipriešino ir pralaimėjo rungtynes net 19 taškų skirtumu. Dabar 3 komandos surinko po 2 pergales ir , kadangi tarpusavio žaistų rungtynių santykis yra molėtiškių blogiausias, tad jie nukrito į 7-ąją turnyrinės lentelės vietą. Šešti- anykštėnai, o į 5-ąją vietą pakilo "AITVARAS-SM" iš Švenčionėlių, kuris kiek nelauktai nugalėjo Ukmergės "OLIMPĄ".

12.12 Švenčionėlių "AITVARAS-SM"- Ukmergės "OLIMPAS" 83:77 (23:18,17:20,17:15,26:24)
         
Teisėjai- A.Nekrašas, R.Štuikys (70 žiūrovų)

    Ukmergiškiai neįvertino varžovų ir liko nubausti. Švenčionėliai jiems užkūrė pirtį, t.y. gerai sužaidė visas rungtynes ir iškovojo labai svarbią pergalę. Juolab, kad ir kitos turnyrinės lentelės kaimynės turi po 2 pergales. Dabar Švenčionėlių komanda pakilo į 5-ąją turnyrinės lentelės vietą.

12.15 Ukmergės "OLIMPAS"- Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC" (19:17,13:22,25:17,20:17)
         Teisėjai-A.Šalkauskas, T.Juodis (50 žiūrovų)

   Po šalto dušo ketvirtadienį Švenčionėliuose, kai buvo pralaimėta "AITVARO-SM" komandai, ukmergiškiai siekė reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje. Šįsyk varžovas labai rimtas- tai pirmenybių lyderė "Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC", kol kas pirmenybėse nepatyrusi nė vieno pralaimėjimo. Dar labiau intrigos suteikia tai, kad visada šios komandos tarpusavyje kovoja iki paskutinės sekundės ir skirtumai būna nedideli. Tiesa, šiek tiek pergalių daugiau iškovojo rokiškėnai, o paskutines šį pavasarį jie laimėjo prieš "OLIMPĄ" jų pačių tvirtovėje kovoje dėl 3- iosios vietos- mažajame finale, iškovodami bronzos medalius.
    Kaip ir tikėtasi, taip ir atsitiko- kova vėl buvo atkakli, taškas įtašką, tik dar labiau nervingesnė ir kietesnė. O tokią kietą kovą svečiams pasiūlė ukmergiškiai. Turėdami ilgesnį atsarginių suolelį, ukmergiškiai leido sau daugiau bauduotis, pavyzdžiui pražangų skaičius beveik per pusę- "OLIMPO" surinktos 35 pražangos, o "KRAUNEDOS-KKSC"- 17 pražangų. Nuo pat pirmos minutės užvirė nuožmi kova, teisėjai jau buvo priversti įspėti įsiaudrinusius svečius dėl iššaukiančio elgesio, o pirmojo kėlinio pabaigoje net 3 kartus nubausti techninėmis pražangomis Rokiškio komandą. Visi 6 baudos metimai buvo taiklūs ir "Olimpas" išsiveržė į priekį 19:17. Per pertraukėlę svečiai susitvarkė su psichologija ir antrajame kėlinyje sužaidė labai gerai, išsiverždami į priekį 39:32. Po ilgosios pertraukos ukmergiškiai, vedini savo lyderio R.Pulkauninko vėl išisveržė į priekį vienu tašku ir ketvirtasis kėlinys virto nervų karu- kas ką nugalės, tik šį kartą taisyklių rėmuose. Vėl rungtynių pabaigos naštos ėmėsi R.Pulkauninkas, kurio pelnomi taškai ir lėmė labai sunkią ir svarbią pergalę rezultatu 77:73. Jis buvo tikras komandos lyderis, pelnė net 43 taškus (5 tritaškiai metimai). Rokiškio komandos lyderis T.Trumpa šįsyk pelnė tik 5 taškus, kurio ir trūko indėlio į pergalę. "KRAUNEDOS-KKSC" komandoje po 17 taškų pelnė M.Pranckūnas ir R.Jegorovas.
   Tai buvo pirmoji lyderių- Rokiškio komandos  nesėkmė pirmenybėse, tačiau jie išlieka turnyrinės lentelės priekyje po I-ojo rato.

RYTŲ AUKŠTAITIJOS KREPŠINIO PIRMENYBIŲ "UTENOS MĖSA" TAUREI LAIMĖTI
TURNYRINĖ LENTELĖ: 

1.Rokiškio "KRAUNEDA-KKSC" 6/1
2.Ignalinos KSC 5/1
3.Ukmergės "OLIMPAS" 4/3
4.Užpaliai 3/1

5.Švenčionėlių "AITVARAS-SM" 2/4
6.Anykščių "JAROS SAUGA" 2/4
7.Molėtų SC 2/4
8.Ukmergės SC 0/6

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 16 Gruodis 2013 11:42