www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS SENJORŲ "39+" PIRMENYBĖSE TREČIĄJĄ VIETĄ IŠKOVOJO UKMERGĖS "OLIMPAS"

PDF Spausdinti El.paštas

   Mažajame finale, rungtynėse dėl 3 vietos susitiko Ukmergės "OLIMPAS" ir Utenos "MĖGĖJAI".

04.15 Ukmergės "OLIMPAS"-Utenos "MĖGĖJAI" 63:55 (10:11,13:13,21:19,19:12)
          Teisėjai-T.Juodis,A.Šalkauskas (30 žiūrovų)

    Šiose pirmenybėse ukmergiškiai laimėjo abejas rungtynes prieš uteniškius, tiek Utenoje, tiek Ukmergėje. Šįsyk rungtynės dėl 3 vietos vyko Ignalinoje ir buvo atkakli kova visas rungtynes, kuomet eilinį kartą prastai sužaistas 4 kėlinys, ar jo pabaiga neleidžia uteniškiams švęsti pergalės. Taip buvo daugumoje reguliariojo sezono rungtynių, taip nutiko ir sekmadienį.
  Nors pradžioje startinį jaudulį turėjo Ukmergės "OLIMPAS"- sužaidus 8 minutes, jie atsilikinėjo 2:11. Nepataikyti net 8 baudų metimai! Laimei, 2 tritaškius pataikė R.Komliauskas ir rezultatas apsilygino. Į ilgąją pertrauką komandos išėjo ilsėtis  apylygiam rezultatui, po 3 kėlinių irgi niekas neaišku- 43:44 Ukmergės "OLIMPO" naudai. Ketvirtojo pradžioje ukmergiškiai kiek atitrūko, tačiau likus žaisti 4 minutėms rezultatas lygus 51:51. Atrodė, kad intriga išliks iki pat galo, tačiau pabaigoje tikslesni buvo Ukmergės "OLIMPO" vyrai, o uteniškiai nebepataikė iš po krepšio, mat jautėsi nuovargis ir jėgų stygius (atvyko tik septyniese). Taigi, gražioje kovoje Ukmergės "OLIMPAS" iškovojo pergalę ir užėmė Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybėse 3 vietą.
   Rezultatyviausi žaidėjai- Ukmergės komandoje R.Komliauskas (5 tritaškiai) ir R.Amankavičius, pelnę po 18 taškų. Utenos komandoje R.Vaitkus 18 taškų, R.Tumas 13 taškų, S.Gudas 12 taškų.
Pažymėtina, kad senjorai buvo nusiteikę žaisti, o ne apeliuoti teisėjams, todėl išvengta ir techninių pražangų.
  Priminsime, kad vyrų pirmenybėse Ukmergės "OLIMPO" krepšininkai liko ketvirti, o senjorai iškovojo klubui taurę.