www.rakta.lt

BAIGĖSI II-OSIOS RYTŲ AUKŠTAITIJOS SENJORŲ "49+" KREPŠINIO PIRMENYBĖS

PDF Spausdinti El.paštas

  II-osiose Rytų Aukštaitijos senjorų "49+" krepšinio pirmenybėse triumfavo anykštėnai, antri- uteniškiai, treti- biržiečiai. Uždarymo šventė suorganizuota Biržuose.

 03.14 Biržų "AGARAS"- Utena 45:33 (20:6,13:9,6:3,6:15)

         Anykščiai- Utena 61:54 (16:17,14:13,13:15,18:9)

         Biržų "AGARAS"- Anykščiai 52:66 (17:22,18:20,5:14,17:10)

  Po dviejų turų, sužaistų Utenoje ir Anykščiuose, šis paskutinis turas Biržuose nieko nelėmė biržiečiams. Jie nė karto nebuvo laimėję, tad aukščiau 3-iosios vietos ir nebeturėjo šansų pakilti. Tačiau namų salėje žaidę, pirmosiose varžybose užsivedę, šeimininkai iškovojo pirmąją pergalę, nugalėdami uteniškius. Tiesa, verta paminėti, kad uteniškiai taupė jėgas prieš svarbiausias rungtynes su anykštėnais ir leido daugiau laiko pažaisti atsarginiams žaidėjams. Pirmąjį kėlinį itin taikliai atakavę, biržiečiai laimėjo 20:6, per antrąjį dar šiek tiek susikrovė pranašumą, o trečiajame komandos žaidė itin nerezultatyviai (6:3). Per ketvirtąjį kėlinį įsižaidė Utenos komanda ir sušvelnino rezultatą, pralaimėdami tik 12 taškų skirtumu. Nugalėtojams net 28 taškus pelnė A.Keršys. Utenos komandoje R.Tumas pelnė 16 taškų.
  Antrosios turo rungtynės tapo finalinėmis- sprendėsi pirmenybių nugalėtojas. Kas šią dvikovą laimės, ta komanda ir bus nugalėtoja. Ankstesniuose turuose šios abi komandos buvo iškovojusios po pergalę tarpusavyje, tad laukta įdomios kovos. Užduotį uteniškiams palengvino ir nepilnos sudėties atvykę anykštėnai. Tai buvo labai įtemptos, gražios rungtynės, komandos visą laiką žaidė apylygiai, taškas į tašką. Pirmąjį kėlinį laimėjo Anykščiai vienu tašku, antrąjį Utena vienu tašku. Po trečiojo 45:43 Anykščių naudai ir paskutiniame ketvirtyje sprendėsi nugalėtojas. Senjorai negailėjo jėgų, troško laimėti, žaidė aktyviai, taikliai mėtė ir, likus žaisti apie minutę komandas teskyrė 2 taškai. Tada suklydo uteniškiai, tritaškį smeigė anykštėnas A.Krisiūnas, vėl netaikliai ataką užbaigė uteniškiai, ir teko jiems pripažinti Anykščių pranašumą. Rezultatu 61:54 triumfavo anykštėnai. Jų gretose nesulaikomas buvo S.Živatkauskas, pelnęs 26 taškus, R.Vasiliausko sąskaitoje 13 taškų. Uteniškių gretose labai gerai sužaidė R.Tumas, pelnydamas 27 taškus.
  Trečiąsias, nors ir nieko nelemiančias rungtynes, anykštėnai laimėjo prieš biržiečius, įrodydami, kad šiemet jie- stipriausi. Vėl nesulaikomas buvo S.Živatkauskas, pelnęs 29 taškus (6 tritaškiai) ir apdovanotas rezultatyviausio žaidėjo prizu. Biržų gretose D.Skeberdis pelnė 26 taškus.
  Po šių rungtynių komandos apdovanotos taurėmis bei medaliais, o naudingiausiu pirmenybių žaidėju pripažintas R.Tumas iš Utenos. Padėka, populiarinant senjorų sportą, apdovanotas Jonas Vilkas. Po bendros foto, komandos su gera nuotaika rinkosi pabendravimui bei rezultatų aptarimui neformalioje aplinkoje. Planuojama kitais metais į III-iąsias senjorų "49+" pirmenybes pakviesti svečių ir iš tolimesnių rajonų.

GALUTINĖ II-ŲJŲ RYTŲ AUKŠTAITIJOS SENJORŲ "49+" 
KREPŠINIO PIRMENYBIŲ 
TURNYRINĖ LENTELĖ:


1.Anykščiai 5/1
2.Utena 3/3

3.Biržų "AGARAS" 1/5

Paskutinį kartą atnaujinta Sekmadienis, 22 Kovas 2015 16:41