www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS SENJORŲ "39+" KREPŠINIO PIRMENYBĖS "JAROS SAUGA" TAUREI LAIMĖTI_2013-2014

PDF Spausdinti El.paštas

  IV- osios Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybės "JAROS SAUGA" taurei laimėti startuoja 2014 m. sausio 12-ąją dieną. Jose dalyvauja 8 komandos, suskirstytos į 2 pogrupius. Geografija prasiplėtė, nes pirmenybėse žais Kupiškio bei Biržų senjorai. Linkime visiems gerų varžybų!

 nuostatai  paraiska  rakta senas logo  lenteles
Nuostatai Paraiška Tvarkaraštis Lentelė

 

Savaitgalį buvo suorganizuota krepšinio sezono uždarymo šventė Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybių dalyviams. Ji vyko Anykščių sporto ir pramogų centre.

  Kadangi jau oficialios rungtynės buvo sužaistos ir prizininkai aiškūs, krepšinio senjorai susirinko sužaisti draugiškas rungtynes, sudalyvauti įvairiuose konkursuose.
  Šventės pradžioje buvo žaidžiamos rungtynės tarp Kupiškio "KUPIŠKIO" ir rinktinės, sudarytos iš Anykščių bei Utenos komandų. Gan rezultatyvias rungtynes laimėjo kupiškėnai, įveikdami savo varžovus rezultatu 84:69. Rezultatyviausiai Kupiškio komandos gretose žaidė A.Adomavičius (21 taškas), D.Žibaitis (15 taškų) ir R.Alekna (13 taškų). Rinktinės gretose S.Živatkauskas pelnė 20 taškų, S.Asačiovas 13 taškų, N.Vildžius 12 taškų, R.Tumas 11 taškų. Po varžybų buvo vykdomas tritaškių metimų konkursas, kuriame dalyvavo 9 dalyviai. Pirmi du geriausieji tritaškininkai, įmetę daugiausiai taškų, pateko į superfinalą. Tai ryškiai atsiplėšę nuo savo varžovų-  anykštėnai S.Živatkauskas 16 taškų ir A.Pupelis 17 taškų. Superfinale S.Živatkauskui pavyko atsirevanšuoti. Jis įmetė 14 taškų, tuo tarpu A.Pupelis 12 taškų. Taigi, S.Živatkauskas antrus metus iš eilės tampa tritaškių metimų konkurso nugalėtoju. Sekantis konkursas- baudų metimų- kas iš eilės pataikys daugiausiai  taiklių metimų nuo baudos metimų linijos. Pirmas užsiregistravęs R.Alekna užbrėžė visiems aukštą kartelę, pataikydamas 13 paeiliui mestų baudos metimų. Po jo mėtę, kiti dalyviai tokiam rezultatui neprilygo, įmesdami daugiausia 4 metimus, taigi nugalėtoju šiame konkurse skelbiamas R.Alekna iš Kupiškio komandos.
   Toliau komandos buvo išrikiuotos apdovanojimų ceremonijai, kurioje prizus įteikė Lietuvos respublikos seimo narys Ričardas Sargūnas bei "Jaros sauga" vadovas Arvydas Antanavičius. Trečiąją vietą iškovojusiems kupiškėnams buvo įteikta taurė bei medaliai. Antrąją vietą iškovojusiems Utenos "RL GYM" krepšininkams bus įteikta II-osios vietos taurė bei medaliai.
   IV- ųjų Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybių nugalėtojams - Anykščių "JAROS SAUGA" krepšininkams įteikta nugalėtojų taurė bei pirmosios vietos medaliai. Naudingiausias pirmenybių žaidėjas- M.Kildišius ("JAROS SAUGA"), kuriam bus perduota taurė atminimui, o stabiliausiai turnyro metu sužaidusiam A.Adomavičiui ("KUPIŠKIS") įteikti RAKTA marškinėliai.
  Padėka bei atminimo dovana įteikta "JAROS SAUGA" vadovui Arvydui Antanavičiui. Taip pat komandoms įteikti turnyro rėmėjų "Utenos alus" bei "Rokiškio sūris" prizai. Toliau komandos rinkosi neformaliam bendravimui- sezono aptarimui.

 

Antrus metus iš eilės Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybėse "JAROS SAUGA" taurei laimėti triumfavo anykštėnai-
pernai Anykščių "JAROS SAUGA" finale nugalėjo Rokiškio KK,o šiemet įveikė  "RL GYM" komandą iš Utenos.

04.10 Anykščių "JAROS SAUGA"- Utenos "RL GYM" 78:69 (20:18,21:15,16:19,21:17)
         Teisėjai- T.Juodis, G.Jasiulionis, D.Repečka

   Kaip ir buvo tikėtasi, finalas buvo intriguojantis ir azartiškas. Finalą pasiekė dvi geriausios pirmenybių komandos. Uteniškiai pogrupyje dusyk pralaimėjo savo varžovams- anykštėnams, tiesa tik po kelis taškus, todėl troško revanšo. Toliau sekė vien pergalės. "JAROS SAUGA" iki finalo žygiavo pergalingai, suklupę tik vieną sykį pogrupyje Ukmergės "OLIMPUI". Bet tas pralaimėjimas nieko jiems nereiškė.
   Finalas buvo žaidžiamas Anykščių sporto komplekse, todėl šiokį tokį pranašumą turėjo anykštėnai. Komandos susirinko žaisti stipriausių sudėčių, su savo lyderiais- M.Kildišiumi ir R.Mince  ("JAROS SAUGA") bei V.Sirvydžiu ("RL GYM"). Komandų lyderiai pateisino savo vertę, gerai sužaisdami ir šiose varžybose.
   Pirmąjį kėlinį komandos kovojo taškas į tašką ir dviejų taškų persvara laimėjo anykštėnai. Antrajame, "JAROS SAUGA" šiek tiek padidino atotrūkį, ir jau pirmavo 8 taškų persvara. Tačiau uteniškiai rankų nenuleido ir trečiajame kėlinyje skirtumą sumažino iki 5 taškų. Dėl traumos aikštelę teko palikti vienam iš pagrindinių Utenos žaidėjų A.Kazlauskui. Ketvirtajame kėlinyje uteniškiai bandė vytis savo varžovus ir sulyginti rezultatą, tačiau patyrę anykštėnai to padaryti neleido ir šventė pergalę rezultatu 78:69. Laimėję šį didįjį finalą, Anykščių komanda antrus metus iš eilės tapo IV- ųjų Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybių "Jaros sauga" taurei laimėti nugalėtojais. Rezultatyviausiai jų komandoje ir vėl žaidė M.Kolidišius (27 taškai), R.Mincė (18 taškų), S.Živatkauskas (17 taškų). "RL GYM" gretose V.Sirvydis pelnė 30 taškų, V.Skomskis (13 taškų).
   Nugalėtojų komandoje be minėtų lyderių žaidė J.Kraponis, S.Asačiovas, A.Laurinavičius, N.Vildžius, A.Pupelis, R.Raščius, D.Raščius, R.Ridikas bei komandos vadovas A.Antanavičius. SVEIKINAME NUGALĖTOJUS!!!

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 05 Sausis 2015 16:10