www.rakta.lt

Rokiškio "SK KRAUNEDĄ" DĖL PATEKIMO Į FINALĄ PASKANDINO MOLĖTIŠKIŲ "TRITAŠKIŲ LIETUS"

PDF Spausdinti El.paštas

   Net 18 tritaškių metimų svetimoje aikštėje pataikę Molėtų SC krepšininkai, lemiamoje kovoje dėl patekimo į didįjį finalą nugalėjo Rokiškio "SK KRAUNEDĄ". Laimėję pusfinalio seriją 2-1, molėtiškiai kovos dėl čempionų titulo su Ignalinos KSC. Kovoje dėl 3 vietos rokiškėnai susitiks su Ukmergės "OLIMPU".

 

04.02 Rokiškio "SK KRAUNEDA"-Molėtų SC 101:103 (22:29,23:26,24:20,32:28)
          
Teisėjai-G.Jasiulionis,A.Šalkauskas (70 žiūrovų)

   Pusfinalio drama Rokiškyje baigėsi svečių pergale ir patekimu į didįjį finalą. Nors reguliariajame sezone molėtiškiai liko tik ketvirti, pusfinalyje iki dviejų pergalių jie sugebėjo nugalėti absoliučius pirmenybių lyderius- Rokiškio "SK KRAUNEDĄ" bendru rezultatu 2-1. Atrodė, kad šioje serijoje bus aišku, kas pateks į finalą, juolab, kad pirmąsias varžybas rokiškėnai laimėjo įtikinamai. Tačiau molėtiškiai atsirevanšavo savo aikštėje ir vyko į Rokiškį kovoti dėl dar vienos pergalės.
    Nuo pat pradžių aktyviai žaidę molėtiškiai išsiveržė į priekį ir pirmavo visas rungtynes. Taikliai atakuodami iš toli, jie buvo susikrovę net 17 taškų persvarą antrojo kėlinio viduryje. O ilsėtis į didžiąją pertrauką komandos išėjo esant rezultatu 55:45. Skirtumas pamažu tirpo, bet ne taip, kaip norėjosi namiškių komandai- po 3 kėlinių 6 taškų deficitas. Atrodė, kad rokiškėnai ketvirtajame kėlinyje stoja į šturmą ir tuoj tuoj išlygins rezultatą. Bet molėtiškiai neleido priartėti arčiau, nei 3 taškų skirtumu, vėl didindami jį iki 7-9 taškų. Likus žaisti 2 minutėms, išsibaudavo Molėtų SC lyderiai V.Valiukas ir M.Valkauskas, tačiau jaunimo rankos nedrebėjo- nuo atsarginių suolo pakilęs P.Sugintas pelnė labai svarbius 4 taškus, o E.Leišis smeigė tritaškį. Tai buvo jų vieninteliai taškai, tačiau labai svarbūs komandai. Ir tai galėjo dar baigtis kitaip, jei ne kelios "SK KRAUNEDOS" klaidos pačioje pabaigoje. Su finaline sirena įmestas tritaškis metimas tik sušvelnino skirtumą iki 2 taškų. Rezultatyviose rungtynėse triumfavo svečiai- Molėtų SC krepšininkai, kurie šį šeštadienį kovos dėl 1 vietos su Ignalinos KSC. O rungtynėse dėl 3 vietos Rokiškio "SK KRAUNEDA" kovos su Ukmergės "OLIMPU".
   Rezultatyviausi žaidėjai- Rokiškio komandoje T.Trumpa (28 taškai), M.Bimba (26 taškai), R.Jegorovas (23 taškai) ir I.Juškevičius (20 taškų). Molėtų komandoje M.Valkauskas (31 taškas), V.Valiukas (24 taškai- visi 8 tritaškiai), A.Žiukas (20 taškų), M.Petkevičius (18 taškų).