www.rakta.lt

UTENOS VETERANŲ „39+" KREPŠINIO PIRMENYBĖS_2011-2012

PDF Spausdinti El.paštas

    Šį ketvirtadienį (11.24) startuoja Utenos veteranų "39+" krepšinio pirmenybės. Kaip ir pernai,pirmenybėse dalyvaus 4 komandos. Paskutiniu momentu komandą subūrė krepšinio teisėjai, įtraukdami į komandą keletą krepšinio ekspertų. Bus žaidžiama 2 ratų sistema,po to mažasis bei didysis finalai.Visa informacija apie pirmenybes, rezultatai, statistika bus skelbiama "Utenos dienoje", per "Indros radiją" bei mūsų internetinėje svetainėje www.rakta.eu
    Pirmenybes remia kavinė-klubas "Antika" www.antikautena.lt/

lenteles nuostatai paraiska logo
lentelė nuostatai paraiška tvarkaraštis

TRUMPAI APIE UŽDARYMĄ:

   Penktadienį, sausio 27-ąją Utenos Aukštakalnio progimnazijos sporto salėje vyko Utenos veteranų "39+" krepšinio pirmenybių pabaigtuvės- didysis bei mažasis finalai. Sensacijų neįvyko- čempionais tapo RL GYM krepšininkai, įveikę Dauniškį ir Ko, treti- Teisėjai ir Ko, įveikę Krepšinio mėgėjus.

Dėl 3 vietos: Teisėjai ir Ko-Krepšinio mėgėjai 72:57 (18:9,16:12,18:9,20:27)
                     Teisėjai:L.Bliumbergas,R.Vaitkus

    Nors pirmojo ir antrojo rato varžybose abi pergales buvo iškovoję Teisėjai ir Ko(2 ir 10 taškų skirtumais), bet mažajame finale dėl 3 vietos laukta įtemptos kovos. Deja, jau rungtynių starte "perdegė" Krepšinio mėgėjai, nepelnę nė taško per pirmąsias 5 minutes, o Teisėjai ir Ko vis tolo, pelnydami taškus greitomis atakomis. Antrajame kėlinyje, dar ir pataikę keletą tritaškių, Teisėjai ir Ko po 2 kėlinių pirmavo jau 13 taškų skirtumu. Atrodė, kad dar niekas neprarasta Krepšinio mėgėjams- teliko geriau apsiginti ir taikliau atakuoti varžovų krepšį. Juolab pirmojo rato dvikovoje jie sugebėjo likviduoti 20 taškų deficitą- atsilikinėdami 25 taškų skirtumu buvo priartėję iki 5. Bet šį kartą taip neatsitiko- Teisėjai ir Ko dar labiau padidino atitrūkimą iki 22 taškų, ir ketvirtasis kėlinukas tapo tik formalumu. Iškovota pergalė brandžiu komandiniu žaidimu, o rezultatyviausiai žaidė Teisėjų ir Ko komandoje S.Gudas, pelnęs 17 taškų ir A.Dūdėnas 15 taškų. Krepšinio mėgėjų komandoje rezultatyviausiai žaidė R.Klimka, pelnęs 14 taškų ir R.Tumas 13 taškų.

   Prieš didįjį finalą buvo surengtas tritaškių konkursas, kuriame dalyvavo 8 krepšininkai iš 4 komandų. Per minutę pataikę daugiausiai tritaškių metimų, 2 krepšininkai pateko į superfinalą- tai R.Leipus iš RL GYM komandos ir A.Malašinskas iš Dauniškis ir Ko. Įmetęs 10 tritaškių, konkursą laimėjo Aivaras Malašinskas.

Dėl 1 vietos: RL GYM-Dauniškis ir Ko 100:75 (18:13,25:22,30:15,27:25)
                     Teisėjai:R.Pumputis,L.Bliumbergas

     Atkakli kova vyko pirmus 2 kėlinius, po kurių RL GYM pirmavo 8 taškų skirtumu, bet puikiai sužaistas trečiasis kėlinys užbraukė visas Dauniškio ir Ko viltis laimėti didįjį finalą. Primename, kad RL GYM krepšininkai ir pernai laimėjo pirmąją vietą, įveikdami Dauniškis ir Ko komandą.
    Šiemet RL GYM krepšininkai užtikrintai laimėjo visus susitikimus tiek pirmajame, tiek antrajame rate. Ir finale pademonstruotas gražus komandinis žaidimas su puikiu rezultatyvumu- pelnyta 100 taškų! Tai praktiškai Utenos rinktinė, besiruošianti Rytų Aukštaitijos senjorų "39+" krepšinio pirmenybėms.
   Rezultatyviausiai žaidė RL GYM komandoje A.Kazlauskas, pelnęs 23 taškus ir G.Nikitinas 19 taškų. Dauniškis ir Ko komandoje- R.Vaitkus, pelnęs 24 taškus ir R.Giedraitis 19 taškų.

   Apdovanojimo ceremonijoje buvo daug nominacijų ir prizų:
   komandos prizininkės apdovanotos gražiomis taurėmis ir  kuponais praleisti laiką kavinėje-klube "Antika";
   krepšininkai asmeniškai apdovanoti diplomais;
   geriausiu pirmenybių krepšininku pripažintas Aurelijus Kazlauskas- jam įteikta krepšininko taurė;
   už aktyvią veiklą krepšinyje ir paramą veteranams apdovanotas Dauniškio ir Ko vadovas Alvydas Rudokas- jam įteiktas sportinis Macron krepšys;
   apdovanotas informacinis rėmėjas- išgraviruota padėka "Utenos diena" redaktoriui Vytautui Ridikui.

   Tai jau tampa tradicija- pirmenybės vyko antrus metus iš eilės, todėl tęsime Utenos veteranų pirmenybes ir kitais metais.

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 08 Spalis 2012 16:15