www.rakta.lt

II-OJO TURNYRO "LIK SVEIKA VASARA!" NUGALĖTOJAIS TAPO "RITAUGA"

PDF Spausdinti El.paštas

    Ankstų šeštadienio rytą (rugpjūčio 25-ąją) prie Utenos daugiafunkcio sporto komplekso rinkosi krepšinio mėgėjai, norintys dalyvauti II-ajame lauko krepšinio turnyre "Lik sveika vasara!".121a

    Šiemet dalyvavo 11 komandų iš Utenos, Vilniaus, Švenčionėlių bei Molėtų rajono. Turnyras sulaukė didžiulio dėmesio, nes tampa gražia tradicija, žaidžiant krepšinį palydėti vasarą ir tuo pačiu atidaryti naująjį 2012/2013 krepšinio sezoną. Renginį suorganizavo Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacija kartu su Utenos kūno kultūros ir sporto centru. Puikiai įrengtos dvi lauko aikštelės, geras oras (be lietaus), smagi muzika leido krepšininkams turiningai praleisti šeštadienį. Turnyrą aplankė ir garsusis Jonas Valančiūnas, šiuo metu atostogaujantis po Londono olimpinių žaidynių, o į finalines varžybas atvyko ir prizus įteikė Utenos "Juventus" prezidentas ir siela Žydrūnas Urbonas. O prizų tikrai nestigo, nes turnyrą rėmė UAB Sporto gama, AB Rokiškio sūris, kavinė-klubas "Antika", UAB Belvedere prekyba.
     Iš pradžių komandos burtais buvo paskirstytos į du pogrupius (viename 5 komandos, kitame 6), kur varžėsi rato sistema. Norint tęsti kovą dėl apdovanojimų, reikėjo užimti pirmąsias dvi vietas. Buvo žaidžiama du kėlinukai po 7 minutes. A pogrupyje geriausiai sekėsi "Ritaugai" iš Utenos, nepralaimėjus nė vienų varžybų, antri liko "Barada" iš Vilniaus, treti- "Švenčionėliai", ketvirti- "Nesvarbu" iš Molėtų rajono, o penkti- "Skyrybų centras" iš Utenos, nelaimėję nė vienerių rungtynių. B pogrupyje iki pat pakutiniųjų varžybų nebuvo aišku, kas paklius į sekantį etapą. Prasčiausiai sekėsi "Žibutei" iš Utenos, nelaimėjus nė vienerių rungtynių, penkti liko "Užpaliai", ketvirti su trimis pergalėmis "A komanda" iš Utenos. Tiek pat pergalių iškovoję "Utenos mėsa" liko treti. O labiausiai pasisekė "Utai" iš Utenos, kuri liko antra, o pogrupio nugalėtojais tapo "Domipa" iš Utenos (pernykščiai čempionai). Šios abi komandos iškovojo po 4 pergales ir patyrė po vieną pralaimėjimą.
    Įpusėjus turnyrui buvo pravestas tritaškių konkursas, kuriame dalyvavo 26 dalyviai. Per minutę reikėjo įmesti kuo daugiau tritaškių. Rezultatai buvo įvairūs- įmesta nuo 1 iki 10 tritaškių, o nugalėtoju tapo švenčionėliškis Mantas Šiekštelė, pasiekęs aukštą rezultatą- 13 taiklių metimų. Nugalėtojui buvo įteiktas skėtis.
    Pusfinaliai praėjo be didesnės intrigos, mat jautėsi ir nuovargis. Pernykščio finalo dalyviai susitiko šiemet jau pusfinalyje ir "Domipa" rezultatu 23:14 įveikė "Baradą", o kitame pusfinalyje "Ritauga" įveikė "Utą" rezultatu 29:14. Po trumpo atokvėpio mažajame finale dėl 3 vietos išvydome labai gražią kovą , kur tik paskutinėmis sekundėmis išsisprendė laimėtojas- rezultatu 23:21 "Barada" laimėjo prieš "Utą" ir tapo trečiosios vietos laimėtojais. Didysis finalas dėl 1 vietos praėjo be intrigos. Labai lengvą pergalę pasiekė ir čempionais tapo "Ritauga", rezultatu 22:9 nugalėjusi "Domipą".
   Skambant Marijono Mikutavičiaus dainai "Trys milijonai" apdovanotos komandos prizininkės- gražiomis taurėmis ir medaliais, Rokiškio sūriais, kavinės-klubo "Antika" kuponais picoms bei stiklinių komplektais.
   Kaip visada sporte, kažkas turi laimėti ir pralaimėti, tačiau visi dalyviai liko patenkinti turnyru, kuris jau tampa tradiciniu. Dėkojame visoms dalyvavusioms komandoms, taip pat didelis "AČIŪ" rėmėjams. Iki sekančio turnyro!
   Artimiausiu metu užsukite į skiltį Galeriją, kur bus patalpintos turnyro fotografijos, o skiltyje Turnyrai rasite visus turnyro rezultatus.

Paskutinį kartą atnaujinta Antradienis, 04 Rugsėjis 2012 12:12